Британський журналіст Fox News отримав осколковий перелом обох ніг в результаті бойових дій російських окупаційних військ.

Про це пише “Главред”.

Як повідомила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, журналіст не був на військовому об’єкті.

“Осколковий перелом двох нижніх кінцівок – “русськиймір” діагноз, поставлений українськими лікарями британському журналісту. На даний момент журналіст перебуває в реанімації під наглядом лікарів. Хочу звернутися до наших партнерів – громадянин вашої держави перебував на території України, виконуючи редакційне завдання. Його діагноз вказаний вище. Цей чоловік не був на військовому об’єкті, в які за словами офіційних осіб РФ, вони постійно ціляться. Не будучи на військовому об’єкті, він отримав серйозні поранення. Звичайно, відомості про злочин внесені до ЄРДР, і це провадження розслідуватиметься належним чином. Стан здоров’я – на жаль, не наша компетенція”, – написала вона.

За словами Венедіктової, інцидент стався близько 16:00.

Венедіктова закликала уряди західних країн подумати над необхідністю введення “безпольотної зони” в небі над Україною через чергове поранення іноземного журналіста російськими окупантами.

На посвідченні журналіста, опублікованому Венедіктовою, видно назву Fox News – американського кабельного інформаційного телеканалу.