Частина російських окупаційних військ почали відходити від обложеного Маріуполя і рухається в напрямку Запорізької області. При цьому агресори продовжують обстрілювати і бомбити ті деякі українські сили, які залишилися в Маріуполі.

Про це повідомив високопоставлений чиновник Міністерства оборони США на закритому брифінгу для журналістів 20 квітня, повідомляє “Главред”.

“Ми можемо говорити про те, що російські війська виходять з району Маріуполя і рухаються на північний захід у напрямку Запорізької області. Це не означає, що Маріуполь під їх контролем, вони продовжують завдавати ударів по місту. Вони б цього не робили, якби контролювали місто”, – заявив військовий.

Чиновник Пентагону не став уточнювати, про яку кількість російських окупантів йдеться ‒ в той же час сказав, що воно є “значним”.

Також, за його словами, росіяни з моменту початку свого вторгнення вже випустила близько 1,9 тисячі ракет по Україні. Найбільше – по Маріуполю і в цілому по території проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.