Рано вранці в суботу, 25 червня, російські окупанти завдали масованого ракетного удару по Україні. Вибухи пролунали після повітряної тривоги в чотирьох областях – Київській, Чернігівській, Житомирській та Миколаївській. Частина ракет була випущена по Україні з території Білорусі. Загалом по Україні випустили близько 40 ракет.

Про це пише “Главред”.

Як повідомляє Telegram-канал моніторингової групи Білоруський Гаюн, бомбардувальники РФ підлетіли до білорусько-українського кордону і випустили щонайменше два десятки ракет по українській території. Перший запуск був приблизно о 3:45 з повітря.

“Імовірно, вильоти бомбардувальників були з території РФ, тому про злети з Білорусі (Барановичі, Лунинець, Ліда, Мачулищі) у нас інформації не було. Схема раніше була такою: зліт авіації з аеродромів РФ, вхід в повітряний простір Білорусі, підліт близько до кордону з Україною, запуск ракет, поки літак над Білоруссю (щоб його не збили), розворот. І назад теж повертаються в РФ”, – йдеться у повідомленні.

Спостерігачі припускають, що російські літаки перебували на великій висоті, тому про запуски ракет стало відомо тільки по специфічному сліду, що супроводжується звуком, схожим на вибух.

“Скільки всього було запусків з боку території Білорусі — з повітря і, можливо, землі) — будемо чекати на офіційну інформацію від ЗСУ, зібрану технічними засобами”, – зазначили в повідомленні.

Після першого запуску ракет російська авіація завдала повторного удару близько 5:40 ранку. Було запущено не менше 4 ракет.