Так, станом на 10 год. 30 хв. 8 липня на території Новоайдарського району спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове, с. Капітанове та с. Воронове. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу ДСНС.

Голова ДСНС Микола Чечоткін під час брифінгу розповів, що загрози для населених пунктів наразі немає.

“У зв’язку з тим, що був дуже сильний вітер, 25 м/с і він різко змінював напрямок, пожежа почала поширюватися хаотично і в непрогнозованих напрямках. Основні наші зусилля були зосереджені на гасінні лісової пожежі, але через сильні пориви вітру пожежа перекинулася на населений пункт. Оцінивши ситуацію, ми залучили техніку з інших регіонів”, – сказав Чечоткін.

В пресслужбі ДСНС розповіли, що евакуйовано з житлових будинків с. Смолянинове та дачного кооперативу «Вовче озеро» 30 мешканців (з них 13 дітей) та 30 осіб відселено.

В наслідок пожежі вогнем знищено в с. Смолянинове 23 житлових будинки, пошкоджено 36 житлових будинків та знищено 80 дачних будинків кооперативу “Вовче озеро”.

Під час пожеж загинуло 4 людини та 9 осіб (з них 2 дітей) госпіталізовано.

«До гасіння залучено 1 тис. 125 чоловік та 201 одиниця техніки, з них від: ДСНС 638 чоловік особового складу та 140 одиниць техніки в тому числі 2 літаки АН-32П.

На місці пожежі розгорнуто оперативний штаб, пункт життєзабезпечення, працює оперативна група ДСНС», – йдеться в повідомленні.

Голова Нацполіції України Ігор Клименко повідомив, що наразі поліція розглядає три основні версії виникнення масштабної пожежі на Луганщині.

Так, серед основних причин загоряння – погодні умови, необережне поводження з вогнем та умисний підпал.

«Слідчі розслідують кримінальне провадження за частиною 2 статті 270 Кримінального кодексу України, це – порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, яке спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки. Наразі розглядаються три основні версії причини загоряння: вплив аномально високої температури повітря та погодних умов, необережне поводження з вогнем сторонньою особою або ж умисний підпал з хуліганських чи інших мотивів. Однак остаточна причина буде встановлена лише після проведення комплексу необхідних експертиз. Основна задача наразі – врятувати людей, а також не допустити випадків мародерства. Ми створили додаткові мобільні групи поліцейських, котрі посилено патрулюють ці райони», – сказав очільник поліції.

Нагадаємо, в Луганській області горять села, людей евакуюють (фото, відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Популярні новини зараз

Нова петиція з вимогою припинити зупинку громадського транспорту під час тривог набрала 6 тис. голосів

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

Читайте також:

В Зоні відчуження знов спалахнула лісова пожежа

Через пожежу на високовольтній вежі частина Києва залишилась без світла (відео)