При введенні попереджувального карантину МОЗ орієнтувався на приклад інших країн. А парки і сквери для прогулянок закрили задля “психологічного ефекту”, аби визвати у громадян тривогу і відчуття небезпеки. Про це розповів заступники міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі телеканалу “Україна 24”, повідомляє Хрещатик.News.

За словами головного санепідемлікаря України, заборона на прогулянки в парках, так само як і дезінфекція доріг, не має під собою епідеміологічного підґрунтя. Проте вона викликає відчуття тривоги і створює певний психологічний ефект, що змушує людей дотримуватись карантину.

“Коли я спочатку аналізував ті заходи, які запроваджувались в КНР, а потім в Італії, також з точки зору епідеміології, розмірковував, а навіщо вони це роблять.  Якщо це крапельна інфекція, вона не впливає, наприклад на ці шляхи розповсюдження. Потім, коли починали аналізувати через послів з епідеміологами, вони розповідали, що люди не бачать, це невидима інфекція, тому потрібно створити психологічний якійсь ефект. І завдяки цьому психологічному ефекту у людей з’являлось відчуття небезпеки і дотримання карантинних заходів, які вводились урядом”, – пояснив сенс обмежувальних заходів українського карантину Віктор Ляшко.

Нагадаємо, під Кабміном пройшла акція протесту підприємців зі всієї України: Карантин вбиває.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Карантин не для Тищенка: магазин жінки нардепа також працює

Епіцентр, Велюр, Нова лінія та інші: Нацполіція покарала за порушення карантину