В Санкт-Петербурзі у вівторок, 28 лютого, тимчасово закривали повітряний простір над містом і аеропорт Пулково через виявлення в повітрі невідомого літального об’єкта.

У Мережі писали, що було впроваджено план “Килим”, а в небо була піднята бойова авіація, інформує “Главред”.

Як повідомляв Telegram-канал Baza, вранці в небі над містом помітили непізнаний літальний об’єкт. Після цього ввели план “Килим”, а в небо підняли військову авіацію.

План “Килим” зазвичай впроваджується в країні-агресорі Росії в разі незаконного перетину державного кордону і при виявленні в повітрі невпізнаних літаючих об’єктів.

Сервіс Flightradar24 показував, що над Петербургом не було жодного цивільного літака, оскільки небо тимчасово закривали.

Літаки переводили в режим очікування. Рейси, які прямували до Санкт-Петербургу, розвертали і повертали в повітрі.

За даними місцевого видання Фонтанка, невідомий літаючий об’єкт зафіксували в 160-200 км від Петербурга. Вказувалося, що саме такі відомості міністерство оборони окупантів РФ передало до аеропорту Пулково, який тимчасово припиняв роботу.

Близько 11:00 за Києвом стало відомо, що план “Килим” в Петербурзі скасували, а небо над містом відкривають.

“Обмеження повітряного простору в Петербурзі знято. Судячи з карти Flightradar, перші рейси пішли на посадку “Пулково”, – повідомили пропагандисти РИА Новости.