Росіяни продовжують обстрілювати Україну. У ніч на 1 травня окупанти завдали чергового масованого ракетного удару по Україні. Також були задіяні дрони-камікадзе.

Повітряна тривога почала ширитися Украъною після 3 години ночі з Харківської та південних областей. Після четвертої години повітряну тривогу оголосили і в західних областях, вона охопила всю Україну, пишуть «Факти».

Як повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, близько 02:30 ночі російські окупанти атакували Україну із літаків стратегічної авіації — дев’яти Ту-95 з району Оленєгорськ (Мурманська обл.) та двох Ту-160 із району Каспійського моря.

«Загалом було випущено 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України знищено 15!» — зазначив він.

В Київській міській військовій адміністрації повідомили, що у столиці тривога тривала близько трьох годин.

«Рашисти вкотре атакували комплексно — одночасно крилатими ракетами та дронами. За попередньою інформацією, в повітряному просторі Києва силами нашої ППО усі ворожі ракети та БПЛА були знищені! Дані уточнюються. За оперативними зведеннями на зараз — жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об’єктів чи інфраструктури не зафіксовано», — повідомив керівник КМВА Сергій Попко.

Під час тривоги багато киян використовували метрополітен як укриття.