Сьогодні парламент розпочне свою роботу з законопроектів, пов’язаних із роботою Верховної Ради.

У залі зареєструвалися 388 народних депутатів.

Планують змінити регламент у частині призначення і відставки прем’єр-міністра, членів уряду, голови СБУ та дострокового позбавлення депутатів мандату. Іншим законопроектом пропонують, щоб поправки, які готуються до другого читання, могли вноситися лише до проєкту, прийнятого за основу.

Також сьогодні розглянуть три законопроекти щодо покарання депутатів за прогули. Профільний комітет рекомендував документ №1035-2, який пропонує позбавляти нардепів зарплати за пропуски без поважних причин понад третини пленарних засідань, більш ніж половини засідань комітетів ВР.

Серед іншого, планують розглянути проект закону про відтермінування штрафів за нерозмитнене авто на європейській реєстрації.

Постанова про дострокове припинення повноважень всього складу ЦВК на порядку денному не стоїть. Напередодні комітет з питань державного будівництва підтримав цю ініціативу президента. Формальною підставою стала ситуація, що склалася на 198-у виборчому окрузі на Черкащині. Там переможцю виборів скасували реєстрацію.