Ліліан Марі Паск’є, президент Парламентської асамблеї Ради Європи, засмутилась тим, що Україна скасувала запрошення місії для довгострокового спостереження за позачерговими виборами Верховної Ради 21 липня.

Вона нагадала, що у України як члена РЄ є зобов’язання запрошувати представників Асамблеї для спостереження за виборами про це повідомили у пресслужбі ПАРЄ.

“Я повинна підкреслити, що Україна як член Ради Європи перебуває під наглядом Асамблеї і має зобов’язання запрошувати Асамблею спостерігати за президентськими і парламентськими виборами”, – сказала Паск’є.

Вона також шкодує через рішення України відкликати запрошення для місії.

“Відповідаючи на лист спікера Верховної Ради, президент сказала, що Асамблея, починаючи з 1994 року, має давню практику роботи з Україною зі спостереження за виборами, що дозволило “значно поліпшити” правову базу країни і виборчі практики”, – повідомили в організації.

Паск’є також наголосила, що готова до дискусії і поліпшення відносин між Асамблеєю, українським парламентом і його делегацією в ПАРЄ.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій скасував запрошення для Парламентської асамблеї Ради Європи спостерігати за достроковими парламентськими виборами в Україні. Скасування запрошення не потребує голосування в сесійній залі, запрошення може бути скасоване просто підписом спікера.