На першій зустрічі з президентом Зеленським, це було ще до його інавгурації, я сказав, що, як тільки буде обраний парламент, напишу заяву, каже генеральний прокурор 54-річний Юрій Луценко.

Інтерв’ю з ним вийшло на “Радіо НВ”.

 Піду у відставку як генпрокурор, який повернув вкрадених коштів і активів на чотири мільярди доларів, про­довжує Луценко. Такого результату не було ні в кого.

Чи займатимуся партійною діяльністю? Поки що не вирішив. Політика це боротьба за певні політичні цілі проти негараздів. Найбільший ворог України це Путін і патерналізм (система відносин, за якої влада забезпечує потреби громадян, а вони дозволяють диктувати їм моделі поведінки. ГПУ). Це дві біди України. Якщо президент робитиме правильні кроки, то я союзник. Якщо буде рух в іншу сторону, то мені прийдеться в силу моїх скромних тепер можливостей цьому протидіяти. Політика Зеленського щодо Російської Федерації стає все ближчою до того, у що вірю я.

Порошенко був демократичний президент. До нього є питання правоохоронних органів. І серед них маса безглуздих. Він свідок у цих справах (у Державному бюро розслідувань заявили, що Петро Порошенко фігурує в 11 кримінальних провадженнях. ГПУ) Ніякої підозри йому не вручали.

Сподіваюся, що новий президент зробить усе можливе, щоб не допустити відновлення ручного управління судами, яке процвітало за Януковича і, на жаль, не було остаточно знищене ні за Порошенка, ні в перші дні президента Зеленського, каже генпрокурор.

Юрій Луценко очолив Генеральну прокуратуру у травні 2016-го. До цього був головою фракції “Блок Петра Порошенка”. Ішов другим у партійному списку на парламентських виборах 2014 року.