18 вересня в Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі. Досягнуто значного прогресу щодо взаємного одночасного звільнення утримуваних осіб.

“Представник України в ТКГ зазначив, що українська сторона не має принципових заперечень по суті так званої формули Штайнмайєра щодо місцевих виборів. Однак реалізація цієї формули можлива лише за умови виконання наступних пунктів: повне припинення вогню, забезпечення ефективного моніторингу СММ ОБСЄ на всій території України; виведення з території України збройних формувань, іноземних військ і військової техніки; розведення сил і засобів уздовж всієї лінії зіткнення; забезпечення роботи Центральної виборчої комісії України, українських політичних партій, ЗМІ та іноземних спостерігачів; встановлення контролю над непідконтрольною Україні ділянкою українсько-російського кордону і виконання інших пунктів, передбачених українським і міжнародним законодавством і Мінській угоді”, – в Facebook повідомила Дарка Оліфер, прес-секретар глави української делегації в ТКГ Леоніда Кучми.

Також обговорили хід відновлення моста в Станиці Луганській.

На переговорах в Мінську повинні обговорити виплату пенсій жителям окупованого Донбасу. Пенсіонерам перереєструватися доведеться лише раз на рік.