Телеканал “112 Україна” незаконно займає приміщення в офісному центрі на вул. Дегтярівській, 21 (Київ). І владі достатньо зробити п’ять кроків, щоб нейтралізувати телеканал Віктора Медведчука.

Про це KV стало відомо із заяви, яку на своїй сторінці в соцмережі Facebook оприлюднив Герой України Олександр Порхун.

Ветеран заявив, що зібрав пакет документів, які дозволять законно припинити роботу телеканалу Віктора Медведчука “112 Україна”, і запропонував передати ці документи президенту України Володимиру Зеленському, першому заступнику голови – в.о. глави СБУ Івану Баканову, генпрокурору Юрію Луценку, а також лідерам провідних політичних сил.

За словами Олександра Порхуна, будівлю на вул. Дегтярівській, 21, в якому розташований канал “112 Україна”, в 1990-х роках приватизували і переобладнали в офісний центр. Згодом власник 1-4 поверхів будівлі заклав приміщення в іпотеку в VAB Банк. Але актив шахрайськи вивели з банку перед банкрутством, розрахувавшись сміттєвими цінними паперами.

Замість того, щоб опинитися в Фонді гарантування вкладів фізично осіб (ФГВФО), права на нерухомість переходили з однієї компанії в іншу. А в 2018 році “нові власники” 1-4 поверхів захопили ще й 5-6 поверхи, які ніколи не були в іпотеці.

Порхун зазначив, що власники 5-6 поверхів офісного центру оскаржують в суді протизаконні дії Мін’юсту і реєстратора. При цьому, за словами Героя України, з боку людей Медведчука на суддів здійснюється шалений тиск.

“Я готовий надати Зеленському, Баканову, Луценку ексклюзивні документи, які дозволять законним способом нейтралізувати телеканал “112 Україна”. Звичайно, для цього потрібна політична воля”, – заявив Порхун.

Він запропонував Генпрокуратурі і СБУ довести, що іпотека на 1-4 поверхи офісної будівлі була фактична викрадена з VAB Банку і визнати всі наступні угоди фіктивними.

“Другий крок – приміщення передаються в ФГВФО, тобто державі”, – зазначив Олександр Порхун.

Наступний крок, за його словами, повернути приміщення на 5-6 поверхах законному власнику.

“Четвертий крок. Канал Медведчука на вулиці. Я вам гарантую, що іншої будівлі на території України цей телеканал не знайде. Просто не встигне. П’ятий крок. Ветерани АТО дуже швидко перевезуть все майно на смітник”, – додав Порхун.

Він також звернувся до політичних лідерів країни із закликом об’єднатися і на прикладі телеканалу “112 Україна” продемонструвати ефективну, консолідовану боротьбу з “п’ятою колоною” в Україні.

Нагадаємо, телеканали “112 Україна”, NewsOne і ZIK формально належать народному депутату Тарасу Козаку, а керівництво телеканалу пов’язують з кумом Володимира Путіна і одним з лідерів “Опозиційною платформи – За життя” Віктором Медведчуком (№3 партійного списку на позачергових виборах Верховної Ради).

Популярні новини зараз

На Київщині в одній з пожежних частин намалювали мурал та встановили Національний рекорд

У Києві затримали на хабарі проректора НУБІП, який допомогав уникнути мобілізації через аспірантуру

У столиці стало відомо, за скільки продають готель "Україна"

У Києві затримали учасника бійки на Хрещатику ввечері 23 червня

Показати ще

Раніше “112 Україна” анонсував трансляцію фільму Олівера Стоуна “Revealing Ukraine” (“Відкриваючи Україну”) про “громадянський конфлікт” на Донбасі. Героями фільму є сам Медведчук і президент РФ Володимир Путін. На початку цього тижня телеканал відмовився від демонстрації стрічки.