Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти міського голови Києва Віталія Кличка.

Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі ДБР.

“Кримінальне провадження щодо нього (Віталія Кличка Gazeta.ua) насправді зареєстровано, але більше подробиць ми повідомити не можемо”, зазначили у прес-службі.

Щодо чого відкрито провадження у ДБР також не коментують з огляду на “таємницю досудового розслідування” “Ми, на жаль, поки що не маємо дозволу на її розголошення”.

Сам Кличко провадження на своїй сторінці назвав “абсолютно роздутою нісенітницею”.

“Спочатку “вкинули” від юристки-партнерки Портнова. Не пішло. Тепер, з подачі вже самого Портнова, розповсюдили в ЗМІ брудну маніпуляцію. І Андрій Портнов – юрист, колишній заступник глави адміністрації президента-втікача Януковича, а тепер – новоявлений “викривач”, – не може не знати, що ця “справа” лопне, як мильна булька. І інспірована вона тільки заради медіаефекту. Хочу підкреслити, я, як мер столиці, дію виключно в правовому полі”, написав міський голова столиці.

Кличка викликають на допит у п’ятницю, 26 липня, зазначили в ДБР. Прес-секретарка міського голови Оксана Зинов’єва підтвердила Gazeta.ua, що він уже отримав повістку. Деталей справи вона не знає. На допит замість Кличка підуть його юристи.