У найближчі кілька тижнів російські окупанти готуються посилити свої атаки на сході України. При цьому в армії РФ немає ресурсів, необхідних для початку широкомасштабної наступальної операції.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW), на якій посилається “Главред”.

Аналітики зазначають, що російські військові блогери деморалізовані перспективами Кремля здійснити великий наступ і звинувачують чиновників адміністрації президента РФ у створенні недосяжних очікувань.

“Інформація про тактичні невдачі окупантів навколо Вугледара Донецької області ще більше послабила віру росіян у те, що їхні війська здатні приступити до рішучої наступальної операції”, – йдеться у звіті.

Як вказують в ISW, один з наближених до Кремля військових блогерів стверджував, що росіянам не вдалося швидко просунутися в перші дні свого наступу, щоби захопити Вугледар, і що вони втратили ініціативу через швидке перекидання українськими силами резервів в цей район.

“Мілблогер відреагував на вірусні кадри, на яких ЗСУ знищують безладну колону російських механізованих військ в районі Вугледара, припустивши, що наступ там завершився”, – зазначають аналітики.