Російський диктатор Володимир Путін нібито отримав “пропозицію миру” з Україною. Вона виходить від країни-посередника, яка не називається. При цьому президенту РФ “були передані настійні рекомендації не відмахуватися від пропозиції”.

Про це, як повідомляє “Главред”, пише Telegram-канал Generall SVR, який нібито веде колишній генерал Служби зовнішньої розвідки (СЗР) РФ.

Зазначається, що Путін виступив ініціатором кулуарних переговорів через довірених осіб-посередників у різних форматах, щоб спробувати вийти на домовленості про замороження бойових дій в Україні або знайти можливість укладення мирної угоди з урахуванням інтересів російського керівництва.

Також канал опублікував умови “мирної угоди”:

“Росія виводить війська з окупованих територій та дає можливість ЗСУ вийти до державного кордону;
Крим виноситься за дужки на сім років;
Росія отримує гарантії не вступу України до НАТО впродовж семи років;
Крим – демілітаризована зона повністю (лише стрілецька зброя) ;
Чорноморський флот ВМФ Росії залишає Крим;
Сухопутний кордон Росії та Республіки Білорусь з Україною – демілітаризована зона 100 км (від російських важких озброєнь);
Гарантії взаємного не нападу готові зафіксувати і контролювати шість країн;
Придністров’я переходить під контроль Молдови.

“Сьогодні та найближчі кілька днів Путін буде обговорювати пропозицію. Ми, з надією ставимося до можливості завершення конфлікту в Україні шляхом укладення миру між сторонами, тому не даємо детальну інформацію, не вказуємо країни і не визначаємо дійових осіб”, – додали на каналі.