У Верховній Раді 9-го скликання не “глумитимуться над регламентом”, як це робив спікер попереднього скликання Андрій Парубій.

Про це керівник партії “Слуга народу” Дмитро Разумков заявив в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Останній приклад 17 разів ставили на голосування Виборчий кодекс. Знову ж таки, буває різне, але так поглумитися над регламентом, це треба мати талант. Хотілося б, щоб у наступному парламенті такого “таланту” не було”, сказав він.

“Окрім того, я вважаю, що коли за тиждень до виборів голосують за новий Виборчий кодекс, це плювок в обличчя українському виборцю. І тут питання не лише до Парубія, а й до всієї Ради. Ви це вносили 2014-го до коаліційної угоди! Проголосували в першому читанні випадково, отримавши 226 голосів, хоча цього ніхто не очікував. Щоб паралізувати процес, “запхнули” до Виборчого кодексу понад 4 тисячі правок”, додав Разумков.

Явка на дочасних парламентських виборах, які відбулись 21 липня, стала найнижчою в історії українських виборів в Раду: 49,84%.

Парламент 9-го скликання оновиться на 80,4% і стане молодшим на 7,4 років. За попередніми даними, зі старого скликання змогли переобратися 82 народні депутати. 342 особи стануть депутатами вперше.