Усуботу, 8 квітня, виповнився рік зі страшної трагедії у Краматорську. Тоді, сонячний весняний день перетворився для місцевих жителів на справжнє пекло — через приліт ворожої ракети на місцевий вокзал. Від рук загарбників загинула 61 особа, понад сотня отримали поранення.

Про роковини трагедії “Телеграф” згадує разом із “Укрзалізницею”, котра тоді опинилася у епіцентрі подій. Масовість жертв була обумовлена очікуванням жителів Краматорська на черговий евакуаційний поїзд. Місто свого часу було одним із головних центрів евакуації, тож бажаючих виїхати було вдосталь.

Серед загиблих було семеро неповнолітніх. Це виглядає дуже цинічно з боку росіян, адже на ракеті, котрою вдарили по вокзалу, знаходився напис “За дітей”.

Залізничники згадують, що за кілька годин до трагедії з Краматорська встигли вийти три поїзди із місцевими жителями. Врятуватися від ймовірної смерті тоді завдяки нічним рейсам вдалося понад 4 тисячам пасажирів.

“На знак вшанування памʼяті вбитих російською ракетою о 10:30 (8 квітня 2023 року) по всіх вокзалах України буде оголошено хвилину мовчання”, — зазначають у прессжбі “Укрзалізниці”.

Слід нагадати, що залізничне сполучення із Краматорськом було тимчасово припинено. Відновити його вдалося лише пів року тому. На перший же рейс зі столиці розкупили всі квитки. На початку березня на вокзалі Краматорська навіть відбулося освідчення військового своїй коханій.