Військове командування РФ поспішає з новим масштабним наступом, аби здійснити його до того як Україна отримає західну важку техніку.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Цензор.НЕТ.

В ISW зазначають, що окремі російські націоналісти продовжують висловлювати скептицизм щодо здатності Росії почати успішний наступ наприкінці лютого.

Військовий пропагандист, пов’язаний із ПВК “Вагнер” зазначив, що начальник російського Генштабу генерал армії Валерій Герасимов (який зараз командує російськими військами в Україні) має обмежений часовий проміжок, щоб розпочати широкомасштабну наступальну операцію в Україні, перш ніж її буде абсолютно неможливо виконати, додали в Інституті вивчення війни.

ISW також цитує російського терориста Ігоря Гіркіна, який вважає, що рішучий російський наступ не буде успішним, доки Росія не мобілізує більше робочої сили, промисловості та економіки.

“Обидва спостереження підкреслюють, що російське військове командування, схоже, поспішає розпочати вирішальний наступ, ймовірно, напередодні прибуття західної військової допомоги та сезону весняного бездоріжжя в Україні приблизно у квітні, який перешкодив російським механізованим маневрам навесні 2022 року”, – зазначили в ISW.