У блокадному Маріуполі росіяни продовжують розбирати завали. Однак окупанти вже остаточно відмовилися від пошуку тіл загиблих українців.

Про це 24 каналу розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. Особливо масово російські загарбники зараз розбирають завали у Лівобережному районі міста.

Раніше росіяни постійно його обстрілювали “Градами” та “Смерчами”. У Лівобережному районі люди фактично були відрізані від можливості евакуюватися у безпечну на той час частину міста.

“Окупанти остаточно відмовилися від практики пошуку тіл загиблих, від реального розбору завалів. Фактично вони зносять будівлі й разом зі сміттям тіла загиблих і майно вивозять на сміттєзвалища. Це жахливо”,
– розповів радник мера.

За словами Андрющенка, якщо раніше місцева влада ще сподівалася ідентифікувати вбитих росіянами людей після деокупації Маріуполя та дізнатися справжню кількість загиблих, то зараз зрозуміло, що зробити це на сміттєзвалищі буде просто неможливо.

“Скільки там людей загинуло, хто це був – на жаль, ми вже не дізнаємося ніколи, напевно. Це наш великий сум. Дуже боляче”, – розповів радник міського голови.