У США розсекретили скаргу працівника спецслужб, написану після розмови президентів Дональда Трампа та Володимира Зеленського.

Про це повідомив американський телеканал CNN з посиланням на три джерела.

Її можуть оприлюднити зранку 26 вересня.

“Так, скаргу розсекретили з мінімальним редагуванням, але ще не оприлюднили. Ми очікуємо, що це станеться зранку”, розповіло анонімно одне з джерел.

Документ 25 вересня передали на Капітолійський пагорб, аби законодавці першими з ним ознайомилися. На цей крок пішли після публікації стенограми розмови двох президентів.

Демократи (Трамп є республіканцем), які читали документ, заявили, що він підтверджує їхню “прихильність до розслідування”. Саме політикиня-демократка, спікерка Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури імпічменту Трампа після скарги розвідника.

Білий дім оприлюднив стенограму розмови президента США Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського.

Після розмови Дональда Трампа та Володимира Зеленського 25 липня американський розвідник подав скаргу щодо нібито тиску Трампа на Зеленського. Президент США нібито вимагав від українського колеги розпочати кримінальне розслідування проти свого головного конкурента на президентських виборах Джо Байдена або ж його сина Хантера.

Після чого спікерка Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури імпічменту Дональда Трампа, якій передуватимуть розслідування в комітетах нижньої палати Конгресу.

26 вересня Трамп і Зеленський провели свою першу зустріч. Після неї фактично дали прес-конференцію через скандал, який розгорівся після їхньої телефонної розмови.