У Києві запроваджують екстрені відключення світла на невизначений термін.

Як повідомляє ДТЕК “Київські електромережі” з посиланням на “Укренерго”, зараз у столиці дефіцит потужності становить 30% споживання, пише “Главред”.

При цьому мер Києва Віталій Кличко заявив, що якщо не буде форс-мажорних обставин, проблеми з електроенергією в Києві планується усунути через два-три тижні.

“У зв’язку зі значним дефіцитом електроенергії – від 20 до 50 відсотків – система енергозабезпечення міста працює в екстреному режимі. Отже, електропостачання тимчасово вимикається у всіх районах столиці”, – заявив Кличко в ефірі телеканалу Київ.

За словами Кличка, якщо не буде форс-мажорних обставин, фахівці “Укренерго” сподіваються протягом 2-3 тижнів усунути дефіцит електроенергії.

Жителів столиці знову закликали скоротити споживання електроенергії, а бізнес відключити освітлення вивісок на закладах громадського харчування, торгівлі, рекламі.

“Ризик великого блекаута, коли нестача електроенергії може призвести до ще більших наслідків і ще більш масштабного відключення, є. Тому вкрай важливо економити, щоб цього не сталося”, – додав мер.