Журналіст Савік Шустер подасть позов до суду про захист власної честі та гідності на бізнесмена Ігоря Коломойського.

Про це заявив під час суперечки в прямому ефірі “Свободи слова”. Відповідне відео опубліковане на офіційному Youtube-каналі програми.

Нагадав, що 2015 року його програму було знято з ефіру телеканалу “1+1” за кілька хвилин до початку. Своєю чергою, Коломойський розповів, чому з “1+1” зняли “Шустер Live”. Коломойський звинувачує його у тому, що журналіст взяв гроші за появу у програмі певних гостей, чим порушив умови договору.

“Я прийняв рішення подати до суду на Коломойського про захист честі і гідності, і, врешті-решт моєї професійної придатності”, – сказав Шустер.

Окремо він також продемонстрував відео інтерв’ю екс-нардепа Олега Ляшка, який запевняв, що програму з ефіру було знято через нього, оскільки Шустер запросив його. А Коломойський начебто дзвонив йому і просив не приїжджати до студії.

Під кінець ефіру зателефонував сам Коломойський, який заявив, що готовий судитися із Шустером та оголосив претензії щодо понад $2 млн, які були виплачені журналісту за 10 програм наперед на телеканалі “1+1” і які не були проведені.

У програмі було продемонстровано лист, у якому телеканал “1+1” звинувачував Шустера в порушенні умов договору та пропонував врегулювати це питання у досудовому порядку шляхом виплати.

Телеканал 1+1 зняв ток-шоу “Шустер live” 18 вересня 2015-го року. Вирішив не показувати, щоб знизити градус політичної напруги. Випуск, гостями якого стали Геннадій Москаль, Олег Ляшко, Семен Семенченко, транслювали на YouTube-каналі “Савік Шустер студії” та на супутниковому каналі Савіка Шустера 3s.tv. В прес-службі каналу “1+1” таке рішення пояснили ситуацією, яка виникла тоді в країні в останні кілька днів – “суспільство було вкрай напружене і політизоване, і канал не готовий накаляти його ще більше”.