Українцям катастрофічно бракує відповідальності. З цієї риси походить здатність критично мислити. А самоусунутися і покластися на іншого – це класичний пост-тоталітарний синдром.

Про це в інтерв’ю журналу “Країна” розповів письменник Сергій Жадан. Розмова з ним про процеси, які відбуваються у країні, її здобутки та загрози, що стоять перед державою, стала темою номера №28 від 18 липня.

“У нас є запит на якісні, тотальні й швидкі зміни. Хороше бажання – щоб завтра настало щастя. Але його не настає – і ми впадаємо в недоречні крайнощі. Маємо мету. Але не всі розуміють, якими засобами її досягти. Щастя дається важкою працею, – каже Жадан.

– Головний здобуток – ми змогли зберегти периметр незалежності. Те, що росіяни не окупували, скажімо, Дніпро чи Харків. За п’ять років ми трішки розслабилися. Для нас недостатньо реформ, мало прокладених доріг, відкритих підприємств. Це видається зрадою. Маємо коротку суспільну пам’ять. Наше інформаційне поле належить не нам. Протягом останніх років із українцями активно працювала ворожа пропаганда. Частину політиків, олігархів навіть п’ятою колоною не назвеш, це відверті посібники агресора”.

ТАКОЖ У НОМЕРІ:

Микола БЕРЕЗА, актор

Володимир ЄШКІЛЄВ, письменник

Мет КУЛЕСЗА, блогер

Олег РОМАНЧУК, публіцист

Євгенія ЧУПРИНА, поетеса

Девід Альфонсо МІРАМОНТЕС, волонтер

Юрій ПЕРЕТЯТКО, музикант, журналіст, громадський діяч

Ернест ХЕМІНҐВЕЙ, письменник

Популярні новини зараз

У Києві затримали на хабарі проректора НУБІП, який допомогав уникнути мобілізації через аспірантуру

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

У військовому госпіталі помер захисник із Переяславщини Олександр Кулічевський

Показати ще

Подробиці читайте у “Країні” №28 (481) від 18 липня 2019 року. Друковану версію можете придбати у точках продажу преси або передплатити (передплатний індекс – 37278).

Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: k@gazeta.ua або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal