Центральна виборча комісія припинила повноваження всього складу окружної виборчої комісії округу №210, що в місті Прилуки Чернігівської області.

ОВК не надала до 12.00 п’ятниці протокол про результати голосування в окрузі з поміткою “Уточнений”.

ЦВК встановила грубе порушення окружкомом Конституції і законів. Йдеться про бездіяльність у встановленні підсумків голосування.

Повноваження всього складу комісії достроково припинені.

Суб’єкти подання можуть не пізніше 16.00 18 серпня внести кандидатури для включення до складу цієї комісії.

Повноваження ОВК в окрузі №210 про встановлення підсумків голосування здійснюватиме Центрвиборчком.

Також ЦВК звернулася до Національної поліції для забезпечення виборчої документації.

За інформацією сайту ЦВК в окрузі №210 переміг самовисуванець Сергій Коровченко, за якого віддали свої голоси 21,23% виборців (16 тис. 536 голосів). Його найближчий конкурент, самовисуванець Борис Приходько заручився підтримкою 21,11% виборців (16 тис. 438 голосів).

12 серпня Чернігівський окружний адміністративний суд розглянув позов Приходька і зобов’язав ОВК в цьому окрузі визнати недійсним голосування на дільниці в геріатричному пансіонаті.

Під час нічного засідання Окружної виборчої комісії №210 у Прилуках на Чернігівщині голова ОВК Оксана Соколовська напала на одного із членів комісії. Той відмовлявся виконувати її проханя.

На території ОВК виявили невідомі, неопломбовані мішки з документацією. Слідство буде розбиратися, як ці документи тут з’явилися.