Верховна Рада ухвалить в цілому законопроект про скасування депутатської недоторканності у вівторок, 3 вересня.

Таке переконання висловив перший заступник глави фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко перед зустріччю з президентом в ОП.

“Ми взяли законопроект, який вносив Петро Порошенко, на який є висновок Конституційного суду… Завтра буде [ухвалений законопроект 7203]”, – сказав Корнієнко.

Комітет з питань правової політики рекомендував парламенту схвалити в другому читанні проект змін до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності.

На першому пленарному засіданні Верховна Рада 9-го скликання підтримала постанову про попереднє схвалення законопроекту, який скасовує депутатську недоторканність.

Зміни до Конституції свого часу ініціював п’ятий президент Петро Порошенко. Верховна Рада попереднього скликання їх розглянула. У червні 2018-го Конституційний суд визнав його конституційним.

Законопроект передбачає скасування положення статті Конституції про те, що народні депутати не можуть бути без згоди ВР притягнуті до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані, а також про те, що їм гарантується депутатська недоторканність.

Документ передбачає скасування недоторканності 1 січня 2020-го.