Генеральна прокуратура працюватиме до формування Офісу генерального прокурора. Офіс створюватимуть паралельно.

Про це в інтерв’ю “Українському радіо” розповів новий головний військовий прокурор Віктор Чумак.

“Ми спочатку їх всіх (працівників ГПУ Gazeta.ua) звільнимо. Ідеться не про переатестацію. Генеральна прокуратура залишається. Офіс Генерального прокурора створюється паралельно. Генпрокуратура просто залишається працювати до тих пір, поки не буде сформований Офіс генерального прокурора, поки там не будуть набрані кадри в рамках переатестації, набору нових кадрів. У військовій прокуратурі більшість працівників це нормальні люди, які “пашуть” в полях. Але є частина які поставили комерційний обіг кримінальних проваджень на своє збагачення. Цих людей треба прибрати з органів прокуратури, набрати нових, тих, хто чесний і нормальний, перевірити всіма доступними засобами. І тут йдеться не лише про чесність, але й про перевірку їхньої професійності, майнового стану”, сказав він.

Працівників, які не пройдуть переатестацію, звільнятимуть на підставі “організаційно-штатних заходів”.

“А тих, хто крав, не будуть звільняти щодо них будуть відновлені чи відкриті кримінальні провадження, які ми будемо намагатися довести до суду”.

Чумак вказав, що нова команда готова до опору.

10 вересня президент Володимир Зеленський підписав документ про погодження кандидатури нардепа Віктора Чумака для призначення на посаду військового прокурора.