США прагнуть від України зрушень у боротьбі з корупцією. За наявності таких готові й надалі надавати українській стороні військову допомогу.

Про це заявив віцепрезидент США Майкл Пенс під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою у Варшаві, повідомляє Укрінформ.

Віцепрезидент відзначив, що США міцно стоять на боці України й надалі будуть підтримувати її територіальну цілісність і суверенітет. Однак очі на стан боротьби з корупцією не закриватимуть.

“Цей процес повинен бути читабельним для американців. Президент Трамп хоче бути упевненим, чи ці гроші спрямують на інвестиції, які посилять безпеку й стабільність України”, пояснив він.

За словами Пенса, Володимир Зеленський вже повідомив про 200 законодавчих ініціатив у сфері боротьби з корупцією. Цю інформацію віцепрезидент передасть главі Білого дому.

На 2019-й фінансовий рік США запланували виділити Україні $250 млн військової допомоги. Однак процес передачі коштів призупинили: Дональд Трамп попросив свою команду з національної безпеки переглянути програму фінансування, щоб упевнитися в пріоритетності інтересів США. 30 серпня Пентагон прийшов до висновку, що виділення $250 млн для військової допомоги Україні необхідне.