Сполучені Штати Америки допускають свою участь або участь Великої Британії у “нормандському форматі” перемовин щодо вирішення війни на Донбасі.

Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода” розповів радник президента США Джон Болтон.

“Нормандський формат” може тривати, якщо цього хочуть сторони-учасники. Якщо вони вважають, що це прийнятний шлях, аби рухатися вперед, то США і я впевнений Великобританія будуть раді взяти в цьому участь. І питання до представників влади України який шлях, на їхню думку, матиме найбільше переваг. Ми будемо раді їх підтримати”, сказав він.

Участь США у “нормандському форматі” президент Володимир Зеленський зможе обговорити з Трампом на зустрічі у Варшаві, зазначив Болтон.

Для Штатів “цікаво” вирішувати питання війни на Донбасі та анексованого Криму.

“Це не лише європейська тема це глобальні питання. США брали участь у двох світових війнах на європейському континенті у минулому столітті, саме тому після Другої світової війни ми підтримали створення НАТО щоби бути певними, що на континенті не трапиться третьої такої війни. Тож я справді вважаю, що США мають великий інтерес у тому, що відбувається між Україною і Росією, тому якщо президент Зеленський вважатиме, що ми маємо брати участь у пошуку виходу з ситуації, що склалася, ми мали б розглянути такий варіант”, сказав радник Трампа.