Колишнього керівника НКРЕКП та Дмитра Вовка заочно арештували у рамках справи “Роттердам+”.

Про це повідомив Telegram-канал The Newsroom, який ведуть журналістки Оксана Денисова і Тетяна Ніколаєнко.

“Київський суд заочно арештував головного фігуранта справи “Ротердам+” Дмитра Вовка. Також суд дозволив НАБУ затримати Вовка і доставити в суд для розгляду міри запобіжного заходу. Така процедура.

Тепер справа за Інтерполом, адже по суті, відсутність цього рішення було головною перепоною для розшуку Вовка Інтерполом”, – ідеться в повідомленні.

Дмитро Вовк очолював НКРЕКП у 2014-2018 роках. У 2016 комісія затвердила нову формулу визначення гуртової ринкової ціни на електроенергію. У формулі враховується ціна на вугілля та вартість його доставки із портів Європи до України. Це призвело до здорожчання електроенергії на внутрішньому гуртовому та роздрібному ринках. НАБУ вважає, що через це держава зазнала збитків на майже 19 млрд грн.

У квітні 2019 року Вовк вилетів до Бельгії і відтоді до України не повертався. Адвокат Вовка пояснив це тим, що підзахисний перебуває на навчанні у Гарварді. А сам Вовк раніше заявляв, що до України не поїде, бо не вірить у справедливість судової системи.

8 серпня НАБУ оголосило про підозру шістьом особам у справі “Роттердам+”. Топ-менеджера ДТЕК Бориса Лісового вже випустили після внесення 10 млн грн застави. Іншому фігуранту, також із ДТЕК, суд призначив заставу в 9,5 млн грн.