Колишня в. о міністра охорони здоров’я Уляна Супрун візьме участь в акції “Ніч на Банковій”, у якій президентові нагадають про напади на громадських активістів.

Про це колишня урядовець написала у Facebook.

Вона нагадала про загиблу Катерину Гандзюк.

“Я знаю, що виглядаю зараз погано. Але принаймні мене лікують. Мене лікують добре українські лікарі. І я точно знаю, що виглядаю зараз набагато краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя. Тому що їх сьогодні не лікує ніхто”. Ці слова прозвучали у відеозверненні Каті Гандзюк, яке вона записала з лікарні трохи більш ніж за місяць до смерті.

Катю вбили. І зробили це з впевненістю у власній безкарності. Її родичі, близькі та друзі об’єднались з метою добитися відповідальності для замовників та виконавців. Вони дуже різні, але їх об’єднує любов до близької людини, яку в них забрали. Їх об’єднує бажання зупинити хвилю нападів на людей, які не бояться казати правду в різних куточках України. І їх об’єднує бажання змусити правоохоронну систему України працювати на безпеку громадян, а не вбивць.

Реакцією здорового суспільства має бути солідарність у боротьбі за справедливість. Але зрозуміло, що насправді йдеться не про одну людину. “Закон один для всіх” означає не лише обов’язок державних органів карати злочинців незалежно від їхнього статусу. Цей принцип також означає, що ми як громадяни маємо бути готові захищати право на життя, безпеку та здоров’я кого б не стосувався злочин. Якщо ми вимагаємо правосуддя, але не вимагаємо його для кожного ми не щирі. І кожен з нас вразливий, коли правоохоронна система не захищає громадян, а захищає покидьків”, – написала Супрун.

“Побачимось сьогодні о 19:30 на акції “Ніч на Банковій”. Знову”, – повідомила колишній керівник МОЗ.

Катерина Гандзюк була радницею міського голови Херсона, виконувала обов’язки керуючої справами виконкому.

31 липня торік на жінку напали біля її будинку. Зловмисник вилив на неї літр сірчаної кислоти. Катерина отримала хімічні опіки понад 30% тіла. Перенесла 14 операцій. Після трьох місяців лікування померла. За умисне вбивство засудили п’ятьох виконавців.