Світ зіштовхнеться з пеклом на землі, якщо не відреагує негайно. Найкраще, що можна зробити прямо зараз, це покласти край цій чортовій війні Росії проти України та розблокувати порти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на директора Всесвітньої продовольчої програми ООН Девіда Бізлі, якого цитує The Guardian.

“Ще до української кризи ми зіткнулися з безпрецедентною глобальною продовольчою кризою через СOVID-19 і зростання цін на пальне. Тоді ми думали, що гірше вже бути не може, але ця війна руйнівна. Це дуже, дуже лякаючий час”, – заявив Бізлі.

Він підкреслив, якщо криза не буде вирішена, це призведе до голоду, дестабілізації та масової міграції, нагадавши, що після економічної кризи 2007-2009 років у 48 країнах світу спалахнули заворушення, оскільки ціни на сировинні товари та інфляція зросли, а економічні фактори, які ми маємо сьогодні, “набагато гірші, ніж ті, які ми спостерігали 15 років тому” .

“Ми вже спостерігаємо заворушення у Шрі-Ланці та протести в Тунісі, Пакистані та Перу, і у нас була дестабілізація у таких місцях, як Буркіна-Фасо, Малі, Чад… Це лише ознака майбутніх подій”, – каже Бізлі.

Своєю чергою він зазначив, що Україна щорічно вирощує достатньо продуктів, щоб нагодувати 400 мільйонів людей, а це – 42% світової олії, 16% кукурудзи та 9% пшениці.