Об’єднані сили націоналістів, що йдуть на парламентські вибори у списку “Свободи”, подолають 5% виборчий бар’єр завдяки явці своїх виборців.

Про це в інтерв’ю “4 каналу” сказав політолог Петро Олещук.

“На виборах влітку явка буде традиційно низькою. А явка виборців націоналістів буде близькою до 100%, бо вони дуже відповідальні та мобілізовані. Зважаючи на це, “Свобода” справді може подолати 5% бар’єр”, зазначив Олещук.

За словами експерта, на користь “Свободи” зіграє також об’єднання всіх націоналістів в один список.

“Всі звикли, що націоналісти не об’єднуються майже ніколи. Зараз є певна тенденція, яка цю ситуацію перекриває. Вони об’єдналися, внаслідок чого отримали потужний список і потужну першу п’ятірку, де представлені всі відомі діячі націоналістичного руху останніх років Тягнибок, Білецький, Ярош, Тарасенко, Кошулинський”.

“У переважної більшості політичних сил списки є ситуативними, вибудуваними винятково на нинішньому електоральному моменті, із великою кількістю випадкових людей, чого не можна сказати про “Свободу”. У них фактично весь список складається із людей, які пройшли із націоналістами тривалий шлях. Тобто вони не змінювали своїх ідеологічних уподобань, як були українськими націоналістами, так ними і залишаються”, додав Олещук.

Партія ВО “Свобода йде на дострокові парламентські вибори спільно із “Нацкорпусом”, “Правим Сектором”, “Державницькою Ініціативою Яроша”, “Організацією українських націоналістів” та “Конгресом українських націоналістів”.