Сили оборони України працюють над тим, щоб відтіснити російських окупантів від річки Дніпро в Херсонській області.

Про це в ефірі телемарафону розповіла керівник пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Вона зазначила, що зараз Дніпро став фактичною лінією фронту, і на деяких ділянках тут відстань між українськими та російськими позиціями становить близько кілометра.

“Тому й обстріли досить щільні, близькі й можливі. Ми працюємо над тим, щоб знищувати їхні запаси, зосередження техніки, щоб їм просто нічого було застосовувати, нічим обстрілювати, і щоб відсунути їх”, – заявила Гуменюк.

За її словами, поставки далекобійної зброї від партнерів могли б значно допомогти в реалізації цього завдання. Але навіть зараз окупантам дуже некомфортно на лівому березі – українські бійці змушують росіян постійно маневрувати, шукати більш спокійні місця.

“Ми результативно працюємо за їхніми спостережними постами, які вони залишають безпосередньо на березі, щоб бачити, що готують сили оборони. За минулу ніч ми відпрацювали результативно по блокпостах в районі Нової Каховки, там же накрили бліндаж з особовим складом і спостережний пост неподалік. А ще знищували близько 50 окупантів, 30 з них 200-ті, а 23 поранені”, – розповіла Гуменюк.