28-29 червня в Осаці (Японія) на саміті “Великої двадцятки” президент США Дональд Трамп зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це Трамп повідомив у Білому Домі на спільній зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

“Я буду зустрічатися з Путіним на G20. Буду зустрічатися з главою КНР Сі Цзіньпіном на “Великій двадцядці”. Я буду зустрічатися з багатьма лідерами на G20″, – наголосив Трамп.

29 листопада 2018-го Трамп заявив, що вирішив скасувати заплановану зустріч із Путіним у рамках саміту “Великої двадцятки”, тому що Росія не повернула Україні кораблі та моряків, захоплених 25 листопада у Керченській протоці.

Президент США наголосив, що очікує на врегулювання ситуації навколо полонених українських моряків. 1 грудня держсекретар США Майк Помпео заявив, що Трамп і Путін зможуть зустрітися тільки після звільнення Росією українських моряків і суден. Помпео зауважив, що, скасувавши заплановану на полях саміту G20 зустріч із Путіним, Трамп хотів надіслати Росії недвозначне повідомлення.

Президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість застосування санкцій своєї держави для припинення будівництва газопроводу “Північний потік-2” між Росією та Німеччиною.