Центральна виборча комісія відкидає всі звинувачення президента, які ставлять під сумнів легітимність виборів, і сприймає свій можливий розпуск як політично вмотивоване рішення.

“11 вересня 2019 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, на якому було рекомендовано Верховній Раді розглянути подання президента України про дострокове припинення повноважень складу Центральної виборчої комісії. Центральна виборча комісія, ознайомившись з вищезгаданим поданням, вважає за необхідне висловити позицію, відповідно до викладених у ньому зауважень”, – йдеться в офіційній заяві на сайті ЦВК.

Щодо питання одномандатного виборчого округу №198 у ЦВК не було жодних невиправданих зволікань під час встановлення результатів виборів у даному окрузі. Комісія здійснила всі підготовчі дії щодо встановлення результатів волевиявлення в одномандатному виборчому окрузі №198.

“Однак, у зв’язку з початком процедури припинення повноважень складу Центральної виборчої комісії та з метою уникнення ситуації, яка поставить під загрозу встановлення легітимних та законних результатів виборів, станом на 11 вересня ЦВК вимушена відтермінувати початок повторного підрахунку голосів на виконання рішення суду по справі №9901/486/19”, – підкреслили в комісії.

Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав достроковий розпуск Центральної виборчої комісії.