Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним та скасував дозвіл на виконання будівельних робіт, наданий замовнику ТОВ «Дайтона груп» і генпідряднику ТОВ «Будівельна компанія «Індбуд» на будівництво у Протасовому яру, передає Хрещатик.News  із посиланням на повдомлення у Facebook-спільноті «Захистимо Протасів Яр».

Позов представників громади Протасового яру Романа Ратушного та Євгена Самунджана був поданий ще на початку літа 2019, одразу після початку будівельних робіт, проте довгий час не розглядався.

Протасів Яр завжди був цікавим з точки зору ведення бізнесу. У 2002 році ділянку на вулиці Амосова було переведено з території зелених насаджень загального користування до території житлової і громадської забудови.

У 2007 році рішенням Київради земельну ділянку площею 3,23 га вартістю понад 9 млн грн. було передано підприємцям в оренду для будівництва, експлуатації та обслуговування житлово-торговельного комплексу з паркінгом. Втім, земля, що була виділена під забудову, входить до переліку зелених зон столиці та розташована на території парку відпочинку, видалення зелених насаджень у якому заборонено. У серпні 2012 року Київською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері до Господарського суду Києва було заявлено позов про скасування рішення Київради та визнання недійсним договору оренди земельної ділянки в Протасовому Яру.

У 2019 році спроби забудовників знищити Протасів Яр відновились – у травні було зведено паркан, обговорювалась інформація про будівництво на схилі трьох багатоповерхівок.

Громадськість міста виступила на захист Протасового яру і у травні 2019 було створено ініціативну групу, а згодом і ГО “Захистимо Протасів Яр”.

Нагадаємо, що влітку депутати повернули статус території зелених насаджень парку Протасів Яр. Також у кінці осені минулого року у столиці засніжили Голосіївську горку та Протасів Яр.

Читайте також:

Скандальна забудова на Поштовій площі: в конфлікт втрутилась міська влада (відео)

Демонтаж паркану у парку Малишка: місто намагається не допустити скандальне будівництво