Президентка Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Моріс Паск’є висловила жаль через відсутність української делегації на осінній сесії.

“Діалог і співробітництво з українською делегацією є особливо важливим для мене і для усіх нас. Адже Україна є країною-членом нашої організації. Україна може розраховувати на нашу повну підтримку. Я розчарована, що український парламент не подав повноваження своєї нової делегації до відкриття цієї сесії”, сказала вона на відкритті сесії у Страсбурзі, передає Укрінформ.

Паск’є сподівається, що Україна подасть повноваження нової делегації якомога скоріше. З російськими колегами працюватимуть “на засадах відкритого і чесного діалогу”.

Осіння сесія ПАРЄ почалася 30 вересня і триватиме до 4 жовтня.

Глава української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи, народна депутатка від партії “Слуга народу” Єлизавета Ясько поїде на засідання Асамблеї як гостя. Такий статус дозволить їй працювати у кулуарах та за необхідності захищати українські інтереси.

Україна відмовилася від участі в осінній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Офіційну заяву щодо цього оприлюднила голова української делегації Єлизавета Ясько. Відповідне рішення прийнято як реакція України на повернення Російської Федерації до сесійної зали ПАРЄ без виконання вимог резолюцій Асамблеї, схвалених у відповідь на російську агресію проти України.