До парламенту можуть пройти партії “Слуга народу”, “Опозиційна платформа – За життя”, “Батьківщина”, “Європейська солідарність” та “Голос”.

Про це свідчать результати ролінгового дослідження Центру “Соціальний моніторинг” і Інституту соціальних досліджень ім. Олександра Яременка за 8-14 червня.

Якби вибори до Верховної Ради проходили найближчої неділі, то партію президента Володимира Зеленського “Слуга народу” підтримали б 47,5% тих, хто визначився і буде голосувати,

На другому місці партія “Опозиційна платформа – За життя”, її обрали 11%.

ВО “Батьківщина” Юлії Тимошенко набирає 8,7%.

Партію екс-президента Петра Порошенка “Європейська солідарність” готові підтримати 8,3% опитаних.

Партія “Голос” Святослава Вакарчука також долає прохідний бар’єр – має 5,3% підтримки.

З урахуванням похибки вибірки шанси подолати прохідний бар’єр у 5% мають партія “Сила і честь” Ігоря Смешка та “Громадянської позиції Анатолія Гриценка”.

В інших кандидатів – менше 2% підтримки.

Директор центру “Соціологічний моніторинг” Дмитро Дмитрук наголосив, що партія “Голос” наростила підтримку з 1% до понад 5% із моменту, коли Вакарчук оголосив про похід на парламентські вибори.

Стабільні показники у “Опозиційної платформи – За життя” та “Батьківщини”, “Європейська солідарність” потрохи втрачає рейтинг.

Партія “Слуга народу” лідирує по всіх регіонах. Базовий регіон “Опозиційної платформи – За життя” – східний, у західному виборюють лідерство партії “Європейська солідарність”, “Батьківщина” та “Голос”.

Якщо найближчої неділі проведуть вибори до парламенту, то участь у них візьмуть 80,9% українців. Найбільша готовність йти на вибори до ВР у жителів західного регіону – 83,4%, південного – 83,8%, центрального – 82,9%, найменша на сході – 74,5%, тоді як окремо на Донбасі – 72,8%.

Популярні новини зараз

У столиці стало відомо, за скільки продають готель "Україна"

У Києві затримали учасника бійки на Хрещатику ввечері 23 червня

Суд дозволив затримати білоруса-утікача, що організував схему розкрадання ₴11,6 млн на ремонті київскього дитячого табору

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще