Увечері в неділю російські військові завдали ударів по Харківський ТЕЦ, що призвело до тимчасового зникнення енергопостачання в кількох регіонах.

“Близько 20:00 ворог завдав ракетного удару по Холодногірському району, пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури. 2 працівників загинули. Рятувальники майже всю ніч локалізували масштабну пожежу”, – повідомив керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов вранці, пише ВВС.

За його словами, внаслідок російських ракетних ударів у Харкові та у великій частині Харківської області зникло електропостачання, а без електрики не працювали насоси, які подають людям у будинки воду.

“Наразі по області електро- та водопостачання відновлено на 80%”, – повідомив Синєгубов і подякував енергетикам та рятувальникам за роботу.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій розповіли, що було завдано шкоду обладнанню ТЕЦ, а адмінбудівлю частково була зруйнована, на час прибуття рятувальників площа пожежі складала понад 1000 кв. м.

Окрім обстрілу Харківської ТЕЦ, за словами Синєгубова вчора від російських ракетних обстрілів постраждав об’єкт критичної інфраструктури в Чугуївському районі, де двоє людей отримали поранення.

У ДСНС повідомили, що ракетний удар у Чугуївському районі Харківщині зачепив об’єкт, “подібний” до Харківської ТЕЦ, там пожежа охопила 70 кв метрів і була ліквідована вже о 22:15.

А опівночі по Харкову росіяни завдали ще один удар. Російська ракета частково зруйнувала п’ятиповерхівку, де загинула одна людина і двоє отримали поранення.

“Цієї ночі близько опівночі ворог завдав ракетного удару, попередньо з ЗРК С-300, по Новобаварському району Харкова. Частково зруйновано 5-поверховий житловий будинок”, – розповів Синєгубов.