Українські захисники поцілили по нафтобазі росіян в окупованому Донецьку та спалили цистерни з паливно-мастильними матеріалами.

Про це повідомляє Вільне радіо, на яке посилається “День”.

Інформацію про пожежу оприлюднили російське видання “ТАСС” та очільник окупованого Донецька Олексій Кулемзін.

“Вогонь від пожежі видно у кількох районах міста – полум’я б’є на кілька десятків метрів заввишки. Горять цистерни із ПММ”, — пише “ТАСС” та публікує відеозапис займання.

Місцеві телеграм-канали пишуть, що 26 липня приблизно о пів на третю ночі жителі Будьонівського району Донецька почули вибухи. Невдовзі містяни повідомили про займання нафтобази, проте на той момент інформацію про обстріл стратегічного об’єкта не підтвердили ані окупанти, ані українські військові.

Пізніше підконтрольний Кремлю керівник Донецька Кулемзін визнав, що палає саме паливна база в Будьонівському районі.
“Встановлено горіння шести стаціонарних цистерн із паливом об’ємом по 50 кубічних метрів. На залізничному полотні було сім цистерн у зчіпці, з яких три цистерни були охоплені вогнем”, — пише колаборант.

За його інформацією, протягом 6 годин пожежникам вдалося локалізувати займання. Станом на 10:30 пожежу загасили. Про постраждалих не повідомляли.

Пізніше представники Управління стратегічних комунікацій ЗСУ підтвердили роботу українських артилеристів та додали, що підготовка до обстрілу була “дуже ретельною”.

“Селітра і гуманітарка” горіли так яскраво, а “подушки і матраци” вибухали так довго і голосно, що чуло і бачило ледь не все місто”, — пишуть у Страткомі ЗСУ.