У Верховній раді за півроку з’явиться нова система голосування, яка буде працювати по відбитку пальця.

Для введення голосування за відбитком пальця будуть внесені зміни в закон “Про регламент Верховної Ради України”, заявив представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук, передає РБК-Україна.

“Сьогодні пропонують введення сенсорної кнопки, термін якої закінчився в 2008-му році. По-друге, в регламенті ВР немає положень, які стосуються голосувань по сенсорній кнопці. Ми послідовно відстоювали це питання, але ми хочемо, щоб впровадження сенсорної кнопки відповідало технічним умовам … Це питання повинно бути закріплено юридично. Пройшовши ці два етапи, ми введемо сенсорну кнопку”, – заявив Стефанчук.

Новообраний нардеп не виключає, що за умови впровадження системи “Рада – 4” в парламенті 9 скликання сенсорна кнопка зможе реагувати на відбиток пальця.

Раніше, позаштатний радник президента України Михайло Федоров анонсував розробку онлайн системи голосування на виборах. За словами Федорова, команда президента вже займається розробкою даного проекту, а пілотну версію можуть запустити вже на місцевих виборах.