Начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик звернувся до мешканців громади з закликом евакуювати до більш безпечних регіонів України через складну безпекову ситуацію.

Про це пише Торецька МВА, на яку посилається Торецьк.City.

Серед ночі Торецьк зазнав двох ракетних ударів, в результаті чого дві людини загинули, пошкоджено будівлю шахти, ремонтно-механічного заводу та приватні будинки. З суботи на неділю громада також була обстріляна, декілька осіб отруїлися чадним газом, було знищено декілька квартир, пошкоджені об’єкти критичної інфраструктури.

«На сьогоднішній день, ситуація є критичною і вимагає вжиття заходів для того, щоб мінімізувати людські втрати. З нашого боку вживаються всі заходи, щоб евакуювати мирне населення, в першу чергу маломобільних, багатодітних сімей та осіб, які не задіяні в виробничих процесів по території міста. Поки в громаді є можливості треба евакуюватися до більш безпечних місць проживання», — підкреслив Василь Чинчик.

Він повідомив, що наразі створенні умови для людей, які евакуюються, щодо забезпечення харчуванням, проживанням і соціальними виплатами.

Наступний евакуаційний автобус з Торецька вирушає 6 квітня о 9:30 до Дніпра з заїздом до Покровська та з подальшою пересадкою на евакуаційний потяг до Черкаської області.

Для запису мешканці громади можуть звертатися за номерами телефону +380996019491 (цілодобово), +380669526360 (щоденно з 08:00 до 17:00). Бажаючі евакуюватися до Черкаської області можуть звертатися за номером телефону з 8:00 до 20:00 щоденно +380664567170.