Російські окупанти продовжують просуватися у Бахмуті на Донеччині. Аналітики підтвердили захоплення міської ради.

Про це стало відомо з нового огляду Інституту вивчення війни (ISW), пише “СтопКор”.

“Голова групи “Вагнер” Євген Пригожин підняв російський прапор із написом на пам’ять про вбитого російського воєнкора Максима Фоміна навпроти будівлі Бахмутської міської адміністрації в ніч на 2 квітня і заявив, що вагнерівці “законно контролюють” Бахмут”, – йдеться у повідомленні.

Аналітики зауважили, що українські війська досі знаходяться в західній частині міста. Третього квітня росіяни продовжили просуватися, що підтверджують нові опубліковані кадри з дрона, на яких можна побачити прапори “Вагнера” і рф, які встановлені над уламками зруйнованої адміністративної будівлі.

Ймовірніше за все, група “Вагнера” буде намагатися продовжувати просування по місту до західних густонаселених районів зі спробою вийти на Хромове.

Нагадаємо, 3 квітня стало відомо, що ворог у Бахмуті тисне на півночі й півдні, а у центрі міста тривають бої. Також тоді “кухар путіна” Пригожин опублікував відео, на якому він ставить прапор рф навпроти повністю зруйнованої міської адміністрації Бахмута. OSINT-дослідникам вдалося ідентифікувати зруйновану на фоні будівлю і підтвердити, що Пригожин і справді перебуває у центрі міста.