Шевченківський районний суд Києва завершив розгляд справи щодо вбивства ексдепутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова і пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прессекретар Київської прокуратури Надія Максимець.

“Шевченківський районний суд пішов до нарадчої кімнати для прийняття рішення у справі щодо вбивства ексдепутата Держдуми Російської Федерації Дениса Вороненкова. У п’ятницю завершилося заслуховування всіх сторін процесу. Обвинувачені свою провину не визнали. Оголошення вироку заплановане на 1 грудня”, – сказала вона.

За словами Максимець, прокурор просив у суді для обох підозрюваних по 12 років позбавлення волі.

“Під час дебатів прокурор просив визнати обох обвинувачених винними у пособництві скоєнню умисного вбивства Дениса Вороненкова з корисливих мотивів і визначити покарання у вигляді 12 років позбавлення волі кожному. Крім того, одного з обвинувачених прокурор просить визнати у незаконному зберіганні зброї, призначивши останньому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі”, – додала прессекретар столичної прокуратури.

Вона нагадала, що слідство у цій справі завершили у травні 2018 року, після чого обвинувальний акт направили на розгляд суду.