За словами Коломойського, конфлікт на Донбасі “ніким не інспірований, ніякої Росією”, незважаючи на присутність там російської військової техніки і російських військових.

“А у нас те, що сталося на Донбасі – це що сталося? … Це внутрішній громадянський конфлікт “, – заявив олігарх Ігор Коломойський у інтерв’ю для журналу НВ.

“Вона і зараз там є, російська техніка, і буде. Поки буде конфлікт, буде там російська техніка. Це реалії з життя. Так, вона там є. А у нас американська техніка з цього боку є. І що з цього? Джавелін є у нас? Це чия техніка? “- каже Коломойський.

“США надали Україні військову техніку, “щоб підтримувати конфлікт на Донбасі”, тому що “Америці вигідно тримати санкції проти Росії. У всякому разі, при попередньому президенті так було. А нинішній президент [Дональд Трамп], по-моєму, у нього інша точка зору, але як з неї вийти – він не знає. А в переддень чергових президентських виборів, може, він не поспішає з цим “, – заявив олігарх.

“Ми говоримо, що військові російські присутні на Донбасі. Це факт. Вони, правда, переодягнені в відпускників або кого-то. У ДНР-ЛНР 1-2-й корпус, в усякому разі, те, що стосується офіцерського складу, то 100% там багато російських військовослужбовців, які поїхали в “відпустку” або в “відрядження”, – виконувати інтернаціональний обов’язок. … І не робіть з цього катастрофу, – це нормальне явище. “Але у нас основа, шампур цього конфлікту, – це внутрішньоукраїнський конфлікт, який, до речі кажучи, готувався 20 років. Мінімум з 2004 року, з виборів Ющенко-Янукович. Тоді перший раз ясно було, що ми до цього готові”, – сказав Ігор Коломойський.

Олігарх Ігор Коломойський заявив, що не мав жодних переговорів з президентом Володимиром Зеленським щодо можливого фінансування відбудови інфраструктури Донбасу.