17 серпня Сашкові мало виповнитись 22 роки. Після закінчення школи він вступив в університет на лікаря-фізіотерапевта, але кинув та вирішив вступати заново — на медичну спеціальність.

Службу у добровольчому підрозділі хлопець поєднував з навчанням в університеті. Він хотів стати військовим хірургом. «Кузьма» починав свій шлях у складі Червоного Хреста, потім приєднався до Першого добровольчого мобільного шпиталю (ПДМШ). Після — рятував життя в складі інших медичних підрозділів, а нещодавно мобілізувався до Сил оборони. У «Госпітальєрах» про нього говорять як про людину з неймовірно гострим почуттям справедливості.

Засновниця і командирка Медичного добровольчого батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич на своїй сторінці у Фейсбук написала:

«Людина з неймовірно гострим почуттям справедливості. Професіонал, який пропрацював на всіх ланках догоспітальної допомоги. Ідеаліст, який завжди був там, де мусив. Госпітальєр, якому завдячує своїм життям не один український військовий. Чоловік, яким пишалися і якого любили мати і наречена. Побратим, якого нам вже не вистачає»

Свій героїчний шлях друг "Кузьма" продовжив у складі Сил оборони України. Загинув, надаючи допомогу пораненим 14 травня 2024 року.

Професіонал, який пропрацював на всіх ланках догоспітальної допомоги. Ідеаліст, який завжди був там, де мусив. Госпітальєр, якому завдячує своїм життям не один український військовий. Чоловік, яким пишалися і якого любили мати й наречена. Побратим, якого нам вже не вистачає. Він жив, кохав і воював. Загинув, рятуючи життя інших...

Картки для допомоги родині:

  • Mono – 4441 1144 2069 5403
    мати Кучерявенко Леся
  • Mono – 4441 1111 3547 1013
    ПриватБанк – 4149 4390 4847 6521
    наречена Валерія

Щирі співчуття родині, близьким, родичам, друзям та усім знайомим Захисника!