Спільнота КНУ імен Тараса Шевченка повідомляє про те, що в бою за Україну на Донецькому напрямку 1 травня загинув старший сержант державної прикордонної служби, випускник Факультету компʼютерних наук та кібернетики 2015 року Дмитро «Шахіст» Лопатюк.

Рівнянин Дмитро Лопатюк народився 7 листопада 1991 року. Закінчив Рівненський ліцей №11 із золотою медаллю, а потім Дмитро вступив до КНУ у 2009 році, а у 2015-му отримав диплом магістра за спеціальністю «Прикладна математика».

Він пройшов строкову службу в армії. Працював програмістом.

Дмитро долучився до лав Збройних Сил України у жовтні 2022 року. Отримавши повістку, пішов без вагань, адже вважав: покликали, значить треба йти служити. Мама Людмила згадує:

«Він будував плани на майбутнє, думав про те, як повернеться додому та буде займатися улюбленою справою. Його порядність і тут проявила себе — розповідав тільки те, що можна було нам говорити. Ми знали, де син служить, чим займається, але не більше».

«Низький уклін і співчуття родині Героя. Герою — вдячність, честь і пам’ять! Герої не вмирають!» — пишуть у спільноті КНУ.

Вічна пам'ять полеглому Захисникові!