Ірина Цибух "Чека" загинула під час ротації на Харківському напрямку 29 травня, за кілька днів до дня народження. 1 червня їй мало виповнитися 26 років. Завтра, 2 червня, з парамедикинею попрощаються у Києві — у Михайлівському соборі та на Майдані Незалежності.

Панахида в Михайлівському Золотоверхому соборі розпочнеться о 13:00. Близько 14:00 пройде жалобна хода до Майдану Незалежності, де о 14:30 відбудеться акція пам’яті. Про це повідомили на сторінці батальйону.

Ірина залишила близьким побажання, який вигляд повинна мати церемонія прощання із нею: «Замість квітів — донати на батальйон та допомога сім’ям загиблих. Ніяких штучних квітів чи пластику. Одяг — вишиванка або камуфляж (для чинних військових та ветеранів/нок)».

Вона також написала: «Хочу, щоб усі співали на прощанні, навчились хоча б десятьом змістовним пісням і заспівали їх одноголосно, щоб погасити журбу рідним співом».

Серед 10 пісень від бойової медикині для виконання на майдані — «Зродились ми великої години», «Ой у лузі червона калина», «Пісня буде поміж нас» Володимира Івасюка та «Україна» Тараса Петриненка.

3 червня відбудеться прощання у Львові. Як повідомив мер Львова Андрій Садовий, о 14:00 розпочнеться Чин похорону в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра та Павла УГКЦ. Після служби процесія вирушить на поле почесних поховань Личаківського кладовища. Там Ірину Цибух поховають.

Вічна пам'ять!