Президент Володимир Зеленський має назвати речі своїми іменами – Росія напала на Україну. А не підбирати “абстрактні” слова.

Про це сказав журналіст Роман Скрипін у мережі YouTube.

“Промова у Зеленського була нормальною, емоційною. Єдина річ. У чому була біда попереднього президента? Він ніяк не міг наважитися вимовити на офіційному рівні слово “війна”. Війна Росії з Україною. Те саме не змогла зробити попередня Верховна Рада.

Бачу, що у теперішнього президента Зеленського та сама проблема. Він не може назвати війну російсько-українською. Тому що закон і Конституція передбачають дуже прості речі. В разі нападу іншої держави є регламент, що треба зробити президенту і парламенту. Це оголошення воєнного стану. Це треба артикулювати дуже чітко для всього світу і для себе.

Бо те, що ми спостерігали (промова. – Gazeta.ua) – у Зеленського застрягло не лише слово “війна”, а й “Росія”. Не сказав, що Росія є агресором, країною, яка напала на Україну.

Були абстракції і образи про дітей. Що це “двоє дітей, одного викрали, другого закрили в хаті”. Володю, у цьому житті все дуже просто. Якщо війна, то це війна. І придумувати всякі абстракції зовсім не треба. Треба сказати, що Росія напала на Україну і з 2014 року триває війна Росії з Україною. Не україно-російська, а російсько-українська. Бо РФ напала. У цій ситуації почитай Конституцію і закони, що мусить робити президент.

Треба артикулювати дуже чітко для всього світу і для себе

Не дзвонити Путіну і просити “будь ласка, припиніть війну”. А є низка кроків, які потрібно зробити. І у тебе тепер є більшість в парламенті. І РНБО, яке може зібрати парламент на дострокове засідання.

У нас є проблема, Володю, є війна. І ні за які білі шати її сховати не вийде”, – звернувся журналіст.

“Все, що ми побачили (постановка урочистостей від Бадоєва і Коляденко. – Gazeta.ua), просякнуте шаленою нещирістю. Фальш вона є фальш. А справжнє, є справжнє. Дітей довго тримали на сонці для технічних функцій у постановці. Якщо ви апелюєте до дітей, то не використовуйте їх. Щирості нуль.

Штучні дзвони – це пі*дец. В які ніби дзвонять. І оця фальш, в принципі, є червоною ниткою в урочистостях з боку влади.

Бадоєв і Коляденко – талановиті. Але це не ті люди, які мали б це робити. Коляденко досить активно працювала над “Третім каналом” у Москві. Не гребують їздити у Санкт-Пєтєрбург, брати участь у постановках, зніматися у кліпах. Це, звісно, їхня справа. Але якщо Незалежність, то це Незалежність. Якщо стадіон, то стадіон. Якщо ми патріоти України, то навряд чи під час війни маємо заплющувати очі і говорити “це все поза політикою”. Ні, політика, музика, спорт переплетені. Те ж стосується Бадоєва, який може знімати кліпи кому завгодно, де завгодно у РФ. Це теж його справи. Але якщо ці люди роблять постановку державного свята… Вони далекі від України просто, треба зрозуміти.

Бо як тільки вони скажуть, що Росія веде війну з Україною, у них припиняться звідти замовлення. Далі не поїдуть на заробітки. Можливо, тому так все було замазано білим.

Популярні новини зараз

Столичні митники спалили 11,5 тис. "яєць-сюрпризів" від "Barbie", які виявились китайською підробкою

У столиці відкрили пам’ятник митрополиту УАПЦ Василю Липківському

У парках і скверах столиці запустять 25 фонтанів — КМДА

Столична блогерка вчергове похвалилась їздою в комендантську годину та ще й під рос-музику

Показати ще

Аліна Паш, ну не їзди в Москву. Розумієш, що це країна, яка на нас напала?

Треба бути відвертим із самим собою. Аліна Паш, ну не їзди в окупований Крим. Не їзди в Москву. Розумієш, що це країна, яка на нас напала? Попри твій космополітизм. Зніми шляпу”, – також сказав Скрипін.

Навесні 2014 року Росія окупувала Крим.

Шостий рік триває російська агресія на Донбасі.

У війні загинули 4060 українських військових і добровольців. Поранення отримали майже 10 тис. людей. Зниклими безвісти вважають 410 осіб.

12 800 мирних жителів загинули. Поранення отримали 24 тис. осіб. 2 млн людей змушені були виїхати з регіону.