Туристичні операторі, які спеціалізуються на подорожах Чорнобильською зоною, вирішили встановити новорічну ялинку на центральній площі міста-привида Прип’ять. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Новорічна ялинка в Прип’яті з’явилась вперше з моменту аварії на ЧАЕС.

Прикрасити новорічну ялинку приїхали колишні мешканці міста, замість іграшок вони розвісили на ній старі світлини та годинники.

Зазначається, що мета організаторів, представників «Асоціації Чорнобильських туроператорів», привернути увагу до процесу музеєфікації та надання охоронного статусу об’єктам Чорнобильської зони відчуження, зокрема – до збереження міста Прип’ять, яке планують зробити музеєм та пам’яткою матеріальної спадщини ЮНЕСКО.

«Дуже важливо, щоб у цьому місці, де жили люди, яке нині є покинутим, теж з’явилися символи нормального життя. Найбільш очевидний символ – це новорічна ялинка, якої тут не було 33 роки. Ця акція, невелика за ресурсами, зроблена у слушний час і в такому собі «нервовому центрі»: коли весь західний світ святкує Різдво, саме час нагадати, що є такі місто Прип’ять, що завдяки чорнобильському туризму воно інтегрується у культурні маршрути всього людства», – зазначив директор з науки компанії «Чорнобиль-Тур» та ліквідатор аварії на ЧАЕС Сергій Мирний.

 

Нагадаємо, На Центральному залізничному вокзалі встановили новорічну ялинку (відео)

Читайте також:

В Києві встановили найбільшу солодку новорічну ялинку (відео)

Головну ялинку Києва прикрасили величезними цукерками (фото)